Herbata Czekolada z Chili
Opis
Czekolada z Chili
zasługuje na uwagę ze względu na dodatki wzbogacające tę oryginalną herbatę. Czekolada nadaje napojowi kremową strukturę, a zawarty w niej magnez łagodzi stany pobudzenia nerwowego. Kardamon, nieczęsto obecny w zestawieniu z suszem herbacianym, ułatwia spalanie nadmiaru kalorii, pomaga w przeziębieniach, wspiera potencję i niweluje nieświeży oddech. Natomiast chili dostarcza organizmowi beta-karoten i witaminę C, a charakterystyczny składnik, jakim jest kapsaicyna, obniża poziom cholesterolu we krwi i przyspiesza spalanie tłuszczu.
Skład
Herbata czarna, kawałki jabłka, grudki czekolady, kardamon, czerwony pieprz, kawałki chili
Kraj pochodzenia mieszanki
Niemcy
Sposób parzenia
Herbatę można parzyć w dzbanku lub w filiżance. Po wyparzeniu naczynia należy zalać łyżeczkę suszu 200 ml wody o temperaturze 100°C. Napar ma najlepszą jakość po 3–4 minutach.
- Ilość: 1 łyżeczka na filiżankę (ok. 200 ml)
- Temperatura wody: 100°C
- Czas parzenia: 3–4 min
Co zrobić, by herbata Czekoladowa z Chili była jeszcze pyszniejsza?
- Ze względu na bogactwo barwnych składników mieszanki najlepiej zaparzać ją w szklanym dzbanku.
- Do zaparzania herbaty należy używać wody dobrej jakości, najlepiej przefiltrowanej.
- Ostry smak chili i czerwonego pieprzu można złagodzić odrobiną mleka.
- Cytryna jest zawsze świetnym dodatkiem do napojów, jako uzupełniająca dawka witaminy C.
WYBIERZ HERBATĘ W WYJĄTKOWEJ PUSZCE
Mając na uwadze fakt, że poszczególne herbaty mają różne proporcje wagowo-objętościowe,
niektóre w nich mogą nie zmieścić się do puszki (w wariancie puszka + 80g.).
W tej sytuacji reszta będzie zapakowana do torebki.
Wymiary puszki: 9 cm x 6,5 cm x 6,5 cm.
Sprawdź również: herbaciarnia online
Arek B.
Na początku to połączenie wzbudziło we mnie wątpliwości, jednak muszę przyznać, że mieszanka jest pyszna i bardzo aromatyczna :)
Michał T.
herbata z charakterkiem, jedna z moich ulubionych!
dżela
lekko pikantna takie lubię najbardziej :p