Kremowy rabarbar
Opis
Kremowy Rabarbar
Lekko kwaśny rabarbar nadaje tej kremowej herbacie owocowej orzeźwiająco pyszny i słodki aromat. Mieszanka jest znakomitą propozycją na lato, gdy chcesz się zrelaksować. Świetnie sprawdzi się także do zimowych podwieczorków jako wspomnienie ciepłych dni.
Skład
Jabłko, hibiskus, dzika róża, aromat
Kraj pochodzenia mieszanki
Niemcy
Sposób parzenia
Wsyp do filiżanki 1 łyżeczkę herbaty Kremowy rabarbar i zalej ją wodą o temperaturze 100°C. Parz 6–8 minuty. Uważaj, żeby nie przekroczyć czasu parzenia, w przeciwnym razie herbata nabierze intensywnej goryczki.
- Ilość: 1 łyżeczka na filiżankę (ok. 200 ml)
- Temperatura wody: 100°C
- Czas parzenia: 6–8 min
Co zrobić, by herbata była jeszcze pyszniejsza?
- Jeśli dysponujesz większym naczyniem niż filiżanka (np. dzbankiem), możesz wsypać do niego od 1,5 do 2 łyżeczek suszu.
- Herbatę parz jednokrotnie, w ten sposób zawsze uzyskasz najlepszy smak i aromat.
- Do zaparzania herbaty należy używać wody dobrej jakości, najlepiej przefiltrowanej.
.
WYBIERZ HERBATĘ W WYJĄTKOWEJ PUSZCE
Mając na uwadze fakt, że poszczególne herbaty mają różne proporcje wagowo-objętościowe,
niektóre w nich mogą nie zmieścić się do puszki (w wariancie puszka + 80g.).
W tej sytuacji reszta będzie zapakowana do torebki.
Wymiary puszki: 9 cm x 6,5 cm x 6,5 cm.
Sprawdź również: herbaciarnia online
Kinga
Nie ma do czego się przyczepić, na jesień jak znalazł;)
Bożena
hit! :))
Paula E.
ulubiony słodycz