Arabica Etiopia Yirgacheffee
Opis
Arabica Etiopia Yirgacheffe
Region Yirgacheffe w Etiopii to doskonałe miejsce do produkcji . Po ręcznym zbiorze ziarna przetwarzane są metodą „na mokro”. Oznacza to, że są myte i poddawane fermentacji, która trwa do 72 godzin. Wyjątkowe podejście do procesu produkcji sprawia, że Arabica Etiopia Yirgacheffee uzyskuje intensywny aromat i złożony smak, przez co uważana jest za królową arabik. Pijąc kawę, wyczuwamy cytrusowy smak mandarynek i cytryn przepleciony kwiatowym aromatem bergamotki. Słodki owocowy smak wykończa czekoladowa nuta.
Arabica Etiopia Yirgacheffe to kawa o bogatym aromacie. Charakteryzuje ją średnie, jedwabiste body i wyraźna kwasowość. Znakomicie sprawdza się do picia nie tylko na gorąco, ale także mocno schłodzona.
Skład
100% kawy Arabica
Kraj pochodzenia
Etiopia
Charakterystyka
- Nuty: bergamotkowe, cytrusowe, owocowe, czekoladowe
- Body (cielistość) – 3/5
- Kwasowość – 4/5
- Aromat – 4/5
Rodzaj mielenia i jej przeznaczenie
- ziarnista – do własnoręcznego zmielenia
- grubo mielona – do praski francuskiej i ekspresu przelewowego
- średnio mielona – do ekspresu ciśnieniowego
- drobno mielona – do parzenia tradycyjnego
Realizacja
- Nasza kawa to ziarna najwyższego gatunku, które wypalane są na bieżąco.
- Abyśmy mogli zadbać o najlepszą jakość dostarczanych Państwu kaw, czas realizacji zamówienia wynosi do 3 dni.
antoni
mój pierwszy wybór jeśli chodzi o kawę. polecam!