Kolumbia Supremo
Cena regularna:
towar niedostępny
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
Kolumbia Supremo
Kolumbia uznawana jest za znakomite miejsce do uprawy arabika. Sprzyjają temu zarówno równikowy klimat, jak i żyzne gleby pochodzenia wulkanicznego. To właśnie tam powstaje najwyższej klasy Arabica Kolumbia Supremo. Ziarenka , po ręcznym zbiorze i sortowaniu, przetwarzane są metodą „na mokro”. Dzięki tradycyjnej obróbce z wydobywane są tony czekoladowe, cytrusowe, orzechowe i brązowego cukru. Karmelowo-kakaowy aromat odkrywa przed pijącym pełną słodycz kolumbijskiej arabiki. W połączeniu z przyjemną owocową kwasowością i średnim, gładkim body Arabica Kolumbia Supremo staje się nie lada gratką dla wszystkich kawoszy. Idealnie zbilansowana jest świetną bazą do przygotowania espresso.
Skład
100% kawy Arabica
Kraj pochodzenia
Kolumbia
Charakterystyka
- Nuty: Czekoladowe, cytrusowe, orzechowe, karmelowo-kakaowe
- Body (cielistość) – 3/5
- Kwasowość – 3/5
- Aromat – 4/5
- Jakość i wielkość ziarna: Supremo (ziarno o doskonałym smaku, nieco mniejsze od AA, o wielkości 17–18 mm)
Rodzaj mielenia i jej przeznaczenie
- ziarnista – do własnoręcznego zmielenia
- grubo mielona – do praski francuskiej i ekspresu przelewowego
- średnio mielona – do ekspresu ciśnieniowego
- drobno mielona – do parzenia tradycyjnego
Realizacja
- Nasza kawa to ziarna najwyższego gatunku, które wypalane są na bieżąco.
- Abyśmy mogli zadbać o najlepszą jakość dostarczanych Państwu kaw, czas realizacji zamówienia wynosi do 3 dni.
Hania
Pobudza od razu a i szmaczna przy okazji