Pieprz i Czekolada
Opis
Pieprz i czekolada
Intrygujący smak herbaty rooibos połączony z pieprzem i czekoladą połechce podniebienie każdego konesera aromatycznych naparów. Wyrazisty smak będzie ciekawym sposobem na rozbudzenie zamiast porannej kawy.
Skład
herbata rooibos, kawałki jabłka, grudki czekolady (masa kakaowa, proszek kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, zawiera: cukier trzcinowy, kwas cytrynowy i chlorek wapnia (spoiwo)), czerwony pieprz, kardamon, płatki kwiatu słonecznika, kawałki chilli, aromat
Kraj pochodzenia mieszanki
Niemcy
Sposób parzenia
Na ogół poleca się stosowanie jednej łyżeczki suszu na filiżankę herbaty. Jeśli dysponujemy większym naczyniem, można wsypać 1,5 do 2 łyżeczek suszu. Herbatę zalewamy wodą natychmiast po przegotowaniu i trzymamy pod szczelnym przykryciem ok. 4–6 minut.
- Ilość: 1 łyżeczka na filiżankę (ok 200 ml)
- Temperatura wody: 90-95°C
- Czas parzenia: 4-6 min
Co zrobić, by herbata Pieprz i Czekolada była jeszcze pyszniejsza?
- Herbatę parz jednokrotnie, w ten sposób zawsze uzyskasz najlepszy smak i aromat.
- Do zaparzania herbaty należy używać wody dobrej jakości, najlepiej przefiltrowanej.
- Aby podczas parzenia w filiżance, liście opadły na jej dno, zaparz napar pod przykryciem.
- Ostry smak chili i czerwonego pieprzu można złagodzić odrobiną mleka.
WYBIERZ HERBATĘ W WYJĄTKOWEJ PUSZCE
Mając na uwadze fakt, że poszczególne herbaty mają różne proporcje wagowo-objętościowe,
niektóre w nich mogą nie zmieścić się do puszki (w wariancie puszka + 80g.).
W tej sytuacji reszta będzie zapakowana do torebki.
Wymiary puszki: 9 cm x 6,5 cm x 6,5 cm.
Sprawdź również: herbaciarnia online
Julia
Herbata dla prawdziwych smakoszy, nieco ostra, wyrazista w smaku, intensywna. Akurat dla mnie bomba;)
Mariusz
Ciekawy miks przypraw.. a mnie ciężko jest zaskoczyć. Oczywiście jestem zdziwiony pozytywnie, mimo wszystko składniki fajnie ze sobą współpracują. :-)
Sandra O.
Wyrazista i z charakterem :-)