Sumatra
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Arabica Sumatra
Wyróżniająca się procesem obróbki Arabica Sumatra to wyśmienita kawa pochodząca z indonezyjskiej wyspy Sumatra. Kawa poddawana jest tradycyjnej metodzie przetwarzania zwanej „giling basah” (wet-hulling). To swoiste połączenie techniki „na mokro” i „na sucho”, składające się z trzech etapów. Duża wilgotność na terenach uprawnych powoduje obniżenie kwasowości arabiki. Wpływa także na body, które staje pełniejsze. Arabica Sumatra zaskakuje leśnym charakterem – można w niej poczuć nutki grzybów, ziemi, cedru i dymu. W smaku kawy oprócz czekoladowej słodyczy, poczujemy również pikantne przyprawy, jak cynamon, gałka muszkatołowa i kardamon.
Skład
100% kawy Arabica
Kraj pochodzenia
Indonezja
Charakterystyka
- Nuty: grzybów, ziemi, cedru, dymu, czekolada, cynamon, gałka muszkatołowa i kardamon
- Body (cielistość): 5/5
- Kwasowość: 2/5
- Aromat: 4/5
Rodzaj mielenia i jej przeznaczenie
- ziarnista – do własnoręcznego zmielenia
- grubo mielona – do praski francuskiej i ekspresu przelewowego
- średnio mielona – do ekspresu ciśnieniowego
- drobno mielona – do parzenia tradycyjnego
Realizacja
- Nasza kawa to ziarna najwyższego gatunku, które wypalane są na bieżąco.
- Abyśmy mogli zadbać o najlepszą jakość dostarczanych Państwu kaw, czas realizacji zamówienia wynosi do 3 dni.